Saksøkes for kjøp av Twitter-aksjer

Tesla-gründer Elon Musk utsatte å oppgi at han eide store andeler i Twitter, slik at han kunne kjøpe flere aksjer til lavere pris, hevdes det i et søksmål.

Tesla-gründer Elon Musk anklages i et søksmål for å ha latt være å informere om at han hadde kjøpt seg opp stort i Tesla, slik at han kunne fortsette å kjøpe aksjer til lavere pris. Saksøkerne mener strategien har gått hardt ut over andre investorer. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB
Tesla-gründer Elon Musk anklages i et søksmål for å ha latt være å informere om at han hadde kjøpt seg opp stort i Tesla, slik at han kunne fortsette å kjøpe aksjer til lavere pris. Saksøkerne mener strategien har gått hardt ut over andre investorer. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert

I søksmålet, som er tatt ut i en føderal domstol i New York, heter det at Musk på ulovlig vis unnlot å oppgi at han eide mer enn 5 prosent i selskapet innen fristen.

Musk sa angivelig ikke ifra før han eide mer enn 9 prosent av selskapet, etter å ha kjøpt aksjer nesten hver dag i to måneder. Saksøkeren anfører at dette har gått utover andre investorer, som solgte aksjer i selskapet i de siste to ukene før Musk opplyste at han hadde kjøpt opp en stor andel.

I søksmålet hevdes det at Musk eide 5 prosent av Twitter-aksjene allerede 14. mars og at han da var lovpålagt å opplyse om dette innen 24. mars.

Musk sa først ifra 4. april, og da skjøt aksjekursen i været med 27 prosent.

Etter oppkjøpene har Musk blitt største aksjonær i selskapet, og det ble kunngjort at han også skulle gå inn i styret, før det noen dager senere kom kontrabeskjed om at han ikke gjør det likevel.

(©NTB)

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer