Så mange må gå i NRK om lisensen ikke økes

Regjeringens lisensforslag er dårlig nytt for NRK-ansatte.

(upublisert) Opprettet

(NTB): NRK må nedbemanne med over 100 årsverk neste år dersom det ikke blir noen lisensøkning i statsbudsjettet, slik regjeringen ønsker.

De ansatte har fått beskjed om at det kan komme sluttpakker hvis lisensen fryses på 2014-nivå, skriver Dagens Næringsliv.

NRK hadde allerede varslet regjeringen om behov for å kutte kostnader på 65 millioner kroner før rikskringkasteren fikk vite at det trolig ikke blir noen lisensøkning i 2015. Med frys i lisensen må NRK kutte ytterligere 150 millioner kroner. I tillegg kommer økte pensjonskostnader på nær 100 millioner kroner. Til sammen må NRK redusere kostnadene med 300 millioner.

– Dette er et så høyt tall at vi ikke kan belage oss på naturlig avgang alene. Vi ser for oss en bemanningsreduksjon på cirka 200 årsverk, det er det vi arbeider med for øyeblikket, sier juss- og personaldirektør Olav A. Nyhus i NRK.

NRK hadde i 2013 lønnskostnader på 2,52 milliarder kroner, fordelt på 3.693 ansatte. Det utgjør 60 prosent av de samlede kostnadene.

NRKs styre møtes 19. desember for å vedta neste års budsjett. Da vil også størrelsen på NRK-lisensen neste år være avklart. (©NTB)

Er det riktig å fryse NRK-lisensen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.