Hvilke hunderaser angriper mennesker?

Så mange har dødd av hundeangrep i Norge

Ni personer har omkommet som følge av hundeangrep i Norge de siste 20 årene.

Pit Bull og Rottweiler er blant hundene som dreper flest mennesker (tall fra USA). FOTO: Ivanova N / Shutterstock / NTB
Pit Bull og Rottweiler er blant hundene som dreper flest mennesker (tall fra USA). FOTO: Ivanova N / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 5 juni døde et barn på 1,5 år etter angrep av to hunder. Det er ikke først gang det skjer i Norge, men heldigvis er det svært sjeldent at et menneske dør som følge av et angrep eller bitt fra hund i Norge.

Politidirektoratet opplyser til SOL at det i løpet av de siste 20 årene har ni personer blir drept av hunder i Norge. De to siste var i 2014 da en toåring døde og nå i år da et barn på 18 måneder ble drept.

Få angrep i Norge

I Norge finner vi ingen statistikk på hvilke hunderaser som dreper fleste mennesker. Etter å ha vært i kontakt med Mattilsynet, Folkehelseinstituttet, politiet og Den Norske Veterinærforeningen så sier alle det samme - at heldigvis er det meget sjeldent at hunder i Norge angriper mennesker med døden som følge. De har heller ikke oversikt på hvilke raser det gjelder i de tilfellene hvor det har skjedd. Frauke Becher i Den Norske veterinærforeningen, legger også til at man skal være forsiktig med å tolke slike tall da man ikke vet noe om situasjonen eller hvorfor hunden biter.

Pit bull topper lista i USA

Et land hvor de derimot fører en slik statistikk er i USA. Ifølge nettstedet statista er det rasen Pit bull som som topper listen over hunderaser med fleste angrep på mennesker med døden som følge. Ifølge deres statistikk var det 284 mennesker som mistet livet mellom 2005 og 2017 i USA etter angrep av Pit bull, noe som utgjør 66 prosent av totalen på 431 dødsfall. Her kommer det også fram at Rottweiler er den andre hunderasen som er ansvarlig for nest mest angrep på mennesker med 45 dødsfall i perioden mellom 2005 og 2017.

Se oversikten her:

DE FARLIGSTE HUNDERASENE: Skjermdump fra ww.statista.com.
DE FARLIGSTE HUNDERASENE: Skjermdump fra ww.statista.com. Vis mer

I de fleste tilfeller er hunden faktisk menneskets beste venn og både i Norge og i USA. Som statistikken viser er det sjelden det forekommer angrep eller bitt fra hunder på mennesker med døden som følge.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer