Barn og corona:

Så mange barn og unge har vært innlagt av coronaviruset

Barn og ungdom blir sjelden så syke av coronaviruset at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Barn og ungdom blir sjelden så syke av coronavirus at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Barn og ungdom blir sjelden så syke av coronavirus at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I aldersgruppen under 18 år har 2–3 av 1.000 smittede blitt innlagt på grunn av akutt infeksjon eller komplikasjoner i etterkant, skriver FHI på sine nettsider.

Barna som legges inn blir liggende kort tid på sykehus med en median liggetid på to døgn, noe som tyder på et lite alvorlig forløp av covid-19 sykdom.

I perioden mars 2020 til oktober i år har 160 barn og ungdom vært innlagt på grunn av corona og komplikasjoner av dette. Til sammenligning har over 5.200 voksne vært innlagt.

– Befolkningen under 18 år har hatt den laveste risikoen for sykehusinnleggelse gjennom hele pandemien, sier professor og barnelege Ketil Størdal, som også er forsker på FHI.

– Andre årlige virusinfeksjoner som RS-virus og influensa er en vanligere grunn til innleggelse, rammer oftere de minste og gir mer langvarige sykehusopphold, ifølge Størdal.

FHIs tall tyder ikke på at deltavarianten, som har dominert siden starten av juli, gir mer alvorlig sykdom hos barn og ungdom.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer