Prinsdal-drapet:

Så bestevennen bli drept: - Han rettet pistolen mot hodet til Halil (21) og trakk av

På noen få sekunder utenfor Prinsdal Grill i fjor vinter så 22-åringen hvordan den tiltalte mannen rettet pistolen mot hodet til Halil Kara og trakk av.

Mannen som skjøt Halil Kara i hodet utenfor et gatekjøkken i Prinsdal sør i Oslo, nektet straffskyld da drapssaken startet i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Mannen som skjøt Halil Kara i hodet utenfor et gatekjøkken i Prinsdal sør i Oslo, nektet straffskyld da drapssaken startet i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Han var bestevennen min. Vi har kjent hverandre hele livet, sa den 22 år gamle mannen da han forklarte seg for retten om drapet utenfor Prinsdal Grill i fjor vinter.

– Vi hadde gått ut for å ta en røyk. Så kom en maskert mann. Han rettet pistolen mot hodet til Halil og trakk av. Alt skjedde i løpet av noen kjappe sekunder, sa han.

Mens Halil Kara (21) lå livløs på bakken utenfor gatekjøkkenet i Prinsdal, rettet gjerningsmannen våpenet mot ham, men det gikk ikke av noe skudd, framholdt 22-åringen. I slåsskampen som fulgte, endte han selv på bakken, hvor han ble sparket, slått og knivstukket.

22-åringen slet tidvis med hukommelsen og svarte knapt og tilsynelatende motvillig på mange av spørsmålene til aktoratet, som flere ganger måtte referere fra politiavhørene fra den tiden etter drapet.

– Ingen kunne vite at vi var der. Noen må ha sett noe og kommet tilbake. Gjerningspersonen var klar til å angripe. Han hadde pistol, kniv, hanske, maske og svarte klær, leste politiadvokat Anne Marie Hustad.

Nekter straffskyld

Av obduksjonsrapporten framgår det at skuddet var et såkalt nærskudd, altså at det ble avfyrt fra under én meters hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer