Ukraina:

Rystet av video der krigsfange blir skutt

Ukrainas ledere har reagert med avsky på en video som hevdes å vise at russiske soldater skyter og dreper en krigsfange.

Volodymyr Zelenskyj sier ingen kan slippe unna straff for krigsforbrytelser begått i Ukraina. Arkivfoto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Volodymyr Zelenskyj sier ingen kan slippe unna straff for krigsforbrytelser begått i Ukraina. Arkivfoto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Videoen, som er publisert av flere medier, viser en mann i ukrainsk uniform som roper «ære være Ukraina» før han tilsynelatende blir drept med flere skudd. Det har ikke vært mulig å få en uavhengig bekreftelse av at videoen er ekte.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sier han er knust etter å ha sett videoen.

– Hver av disse forbrytelsene vil bli straffet. Ingen kan slippe unna, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han understreker at det er i strid med Genève-konvensjonene å drepe krigsfanger.

Den russiske regissøren Karen Sjakhnazaro sjokkerer med uttalelser om krigen på russisk statlig TV. Video: Twitter/Francis Scarr. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Zelenskyj har sendt videoen til flere kolleger i utlandet som et bevis på «enda en russisk krigsforbrytelse».

– Krigsforbrytelser dyrkes fram i Russland, sier stabssjef Andrij Jermak ved den ukrainske presidentens kontor. Han sier dette er et eksempel på russisk svakhet.

Tidligere har det dukket opp videoer, som også har vært vanskelige å verifisere, som skal vise ukrainske soldater som skyter russiske fanger: Russland har omtalt disse som krigsforbrytelser.

(©NTB)

Mer om