Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje

En pasient med store ryggsmerter ønsket ikke å dra hjem fra sykehuset ettersom han ikke klarte å gå. Men han endte opp på en jekketralle.

Publisert

Mannen fra Jørpeland ble først sendt til legevakten på hjemstedet, der de ga ham smertestillende og sendte ham videre til Stavanger Universitetssjukehus (SUS), skriver Stavanger Aftenblad.

Der ble han undersøkt nærmere, og legene slo fast at de ikke kunne gjøre mer. Han fikk dermed beskjed om å dra hjem siden sykehuset ikke hadde noen ledig sengeplass. Siden pasienten ikke klarte å gå, motsatte han seg dette.

Da ble politiet tilkalt for å hente ham hjem under tvang. De kjørte ham til ferja til Tau, der han ble forlatt på en benk.

Et øyenvitne forteller til avisen at mannen deretter forsøkte å åle seg langs bakken for å komme om bord i ferja, men at han ble hjulpet av matrosene som plasserte ham på en jekketralle for å få ham om bord.

Den samme jekketralla ble deretter brukt til å få ham av ferja og på en benk i venterommet på Tau. En passasjer på ferja ringte deretter etter sykebil for å få mannen hjem.

Sykehuset sier til avisen at den medisinskfaglige vurderingen var at mannen ikke hadde behov for sykehusinnleggelse.

Politimester Hans Vik i Sørvest politidistrikt opplyser i en pressemelding mandag at de skal se nærmere på hendelsen.

– Jeg ønsker å få en klarhet i hva som nøyaktig har skjedd i denne saken, både i dialogen med SUS og i dialogen med pasienten, og oppretter derfor en klagesak for å finne dette ut, sier Vik, ifølge Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer