Bombetrussel

Ryanair-passasjerene har fått forlate flyplassen

Etter flere timer fikk passasjerene om bord i Ryanair-flyet som mottok en bombetrussel fredag, forlate flyplassen. Politiet utelukker ikke andre pågripelser.

Politistyrker på vei inn i Ryanair-flyet fredag ettermiddag. Flyet ble undersøkt av politiets bombegruppe, men det ble ikke funnet noen bombe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politistyrker på vei inn i Ryanair-flyet fredag ettermiddag. Flyet ble undersøkt av politiets bombegruppe, men det ble ikke funnet noen bombe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En britisk 51-åring er pågrepet. De øvrige passasjerene ble anholdt av politiet i flere timer i påvente av at krimteknikere skulle undersøke flyet og fikk først forlate Oslo lufthavn etter om lag åtte timer.

Ingen andre er pågrepet, men politiet utelukker ikke at dette kan skje, opplyser jourhavende politiadvokat Nicolas Amilien Simon i Øst politidistrikt til NTB.

De tror ikke flere har stått bak trusselen, men er ikke sikre på om de har tatt riktig gjerningsperson, ifølge politiadvokaten.

– Alle er blitt avhørt, og vi setter dette opp mot de krimtekniske undersøkelsene og de andre bevisene. Da kan det være at vi får en annen gjerningsperson, det vet vi ikke ennå, sier han.

Den pågrepne avhøres

Krimteknikere var fredag kveld ferdige med sine undersøkelser, og flyet er dermed frigjort til Ryanair.

Den pågrepne 51-åringen satt fredag kveld i avhør, og ved 21.30-tiden var avhøret ennå ikke avsluttet. Mannen har fått oppnevnt advokat Dag Svensson som forsvarer.

Det er uklart om politiet vil be om at mannen skal varetektsfengsles.

– Det er helt uvisst. Vi venter på at han blir ferdig avhørt, sier Simon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer