Ryanair må betale tilbake 8,5 millioner euro

Ryanair må betale tilbake 8,5 millioner euro som selskapet har fått i ulovlig støtte fra den franske staten, uttaler EU-kommisjonen fredag.

Publisert

Beløpet tilsvarer 84 millioner kroner.

Ryanair og datterselskapet AMS har fått pengene for å markedsføre Montpellier og omegn som et reisemål for turister. Det er det statsstøttede franske turistrådet APFTE som står bak.

EU mener Ryanair fikk en «urettferdig og selektivt fordel» av støtten, og at den skadet konkurrenter. Andre flyplasser ble også skadelidende, mener EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager.

Etterforskningen av Ryanairs markedsføring av rutene til Montpellier lufthavn ble satt i gang i fjor etter klage fra en konkurrent.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.