Ruud semifinaleklar i Roma etter thriller – lyktes på sin 15. bruddball

Casper Ruud er for annen gang i semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Roma. Han slo ut canadiske Denis Shapovalov i strake sett.

Casper Ruud er klar for sin annen semifinale i Roma-turneringen i tennis. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Casper Ruud er klar for sin annen semifinale i Roma-turneringen i tennis. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ruud hadde hele 15 bruddmuligheter i kampen, men klarte bare å utnytte den siste av dem. Bruddet banet vei for seieren i en kamp han vant med sifrene 7-6 (9-7), 7-5.

Motstanderen fikk på sin side bare to breaksjanser.

Denis Shapovalov banket Rafael Nadal torsdag kveld, men fikk det tøffere mot femteseedede Ruud. Der var det to ulike spillestiler som møttes.

Den venstrehendte canadieren liker å avgjøre tidlig og går ofte til nettet, mens Ruud liker helst å ha en del ballvekslinger før han avgjør. De hadde møttes én gang tidligere, og også da gikk Ruud seirende ut i fjorårets finale i Genève.

Spillerne fulgte hverandre fram til 4-3. Da fikk Ruud fire muligheter til å bryte Shapovalovs serve, men motstanderen klarte å redde seg inn.

Førstesettet endte med et tiebreak. Ruud var heldig som klarte å «bryte» med et heldig nettreff til 8-7 og kunne serve hjem første stikk.

I det andre settet fulgte også spillerne hverandre tett. Ruud fikk sine første servebrudd på stillingen 3-3, men klarte ikke utnytte muligheten. På stillingen 5-5 fikk han muligheten til brudd hele ni ganger før han gikk opp til 6-5. Enkelt servet han hjem settet og kampen.

Ruud møter trolig verdensener Novak Djokovic i semifinalen, men først må serberen slå canadiske Felix Auger-Aliassime.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer