Ruud rystet verdenseneren – ble deretter feid av banen

Casper Ruud bød lenge Novak Djokovic på solid motstand i åpningskampen i ATP-sluttspillet i Torino. I tapet holdt han verdenseneren til tiebreak.

Casper Ruud slår en returball i kampen mot Novak Djokovic i ATP-sluttspillet i Torino mandag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
Casper Ruud slår en returball i kampen mot Novak Djokovic i ATP-sluttspillet i Torino mandag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tennisproffen fra Snarøya tapte med settsifrene 6-7 (4-7), 2-6. I perioder greide han å gjøre Djokovic ukomfortabel. Særlig i første sett ristet storfavoritten flere ganger på hodet.

Det gikk tyngre for Ruud i sett to. Der ble han brutt to ganger på sine tre første servegame, men kunne uansett være fornøyd med debuten i verdenstourfinalen. Ingen nordmann har tidligere tatt seg dit.

– Han var et par nummer for stort. Det er ikke mer å si. Han var vel ikke helt på topp i dag, og jeg kunne sikkert spilt bedre også, men han er verdens beste. Hvis man ikke er på topp, så får man det tøft, sa Ruud til Discovery.

– Alt i alt var dette en positiv kamp. Forhåpentlig blir de neste to motstanderne enklere å ha med å gjøre, la 22-åringen til.

Novak Djokovic skled og mistet racketen før han ble brutt av Casper Ruud i kampens første game i ATP-sluttspillet mandag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
Novak Djokovic skled og mistet racketen før han ble brutt av Casper Ruud i kampens første game i ATP-sluttspillet mandag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer

Kun årets åtte beste poengplukkere spiller om tittelen i Nord-Italia. Turneringen markerer slutten på ATP-sesongen.

Tre serveess

Ruud fikk en knallstart på den italienske hardcourten. Fra 0-30 kom han tilbake og brøt Djokovic i kampens første game. Underveis skled serberen og mistet racketen, men rakk å holde ballen i spill. I påfølgende veksling slo Djokovic i nettet.

Deretter holdt Ruud på egen serve og doblet ledelsen. Djokovic reduserte med et blankt game og brøt senere til 3-3 etter en norsk dobbeltfeil.

Verdensstjernen tok helt over og vant tre strake game, men med tre serveess på rad ordnet Ruud 4-4. På 5-4 overlevde nordmannen to settballer og kjempet seg deretter til tiebreak.

Der vippet det begge veier, men til slutt var Djokovic sterkest.

Lettere

Serberen fikk det langt mer behagelig i andre sett. Han brøt Ruud i åpningsgamet og gjorde det igjen til 4-1. Det var et forsprang som ble umulig å tette.

Ruud hadde tidligere møtt Djokovic én gang. Det gjorde han i semifinalen i Roma Masters i september i fjor. Også da ble det norsk tap i strake sett.

Casper Ruud er i grønn gruppe i Torino. De neste dagene skal han møte verdensfirer Stefanos Tsitsipas (Hellas) og verdensfemmer Andrej Rublev (Russland). De to beste fra hver gruppe går til semifinale.

(©NTB)

OVERRASKER: John Anders Bredesen bestemte seg for å overraske en kollega ved Kjevik Lufhavn - nå går øyeblikket viralt. Reporter: Edward Stenlund / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer