Ruud rett ut av Wimbledon – tapte for lavere rangert spiller

Tennisstjernen Casper Ruud var nær et sterkt comeback, men måtte til slutt se seg slått av australieren Jordan Thompson i Wimbledon-turneringens 1. runde.

Casper Ruud hadde ikke marginene på sin side i første runde av den prestisjetunge turneringen Wimbledon. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali
Casper Ruud hadde ikke marginene på sin side i første runde av den prestisjetunge turneringen Wimbledon. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begge de to jaktet sin første seier noensinne i hovedtablået i Wimbledon. Etter fem sett var det til slutt Sydney-fødte Thompson som innkasserte den med settsifrene 7-6 (8-6), 7-6 (7-3), 2-6, 2-6, 6-2.

Ruud spådde en tett og tøff kamp allerede i forkant av oppgjøret mot 78.-rangerte Thompson. Det skulle han få helt rett i. Første runde i den prestisjetunge turneringen var av det dramatiske slaget.

To tiebreak

Det norske tennisesset og Thompson innledet kampen med å følge hverandre svært tett i det første settet. Med unntak av en tidlig bruddmulighet for Thompson, bar det første settet preg av god servering og lite dramatikk.

Dermed måtte de to duellantene ut i et nervepirrende tiebreak på den britiske-gressmatten.

Snarøya-gutten fikk den første muligheten til å ta hjem settet på stillingen 6-5, men maktet ikke å stå imot serven til australieren. Thompson tok over initiativet, og fikk det avgjørende breaket som sikret første stikk.

Ruud og Thompson fikk henholdsvis hvert sitt servebrudd i det andre settet. Dermed var det duket for nok et tiebreak. Og som i det første settet, så var det australieren som hold hodet kaldest og tok hjem også det andre settet.

Ruud-show

Ruud spilte seg til tre strake bruddballer allerede på stillingen 1-1, men maktet ikke å få ballen i mål. Noen game senere skulle det dog endelig lykkes for nordmannen, som på ny fikk sjansen til å bryte på stillingen 2-2. Derifra så Ruud seg aldri tilbake, og reduserte til 1-2 i sett med sifrene 6-2.

Ruud fortsatte det gode momentumet, og brøt australieren allerede ved første mulighet i det fjerde settet. En tydelig frustrert Thompson klarte aldri å bryte en dominant Ruud i flytsonen, som enkelt sikret det fjerde settet med de samme sifrene som i det foregående settet.

Brutt

Dermed var bordet dekket for en ekte Grand Slam-thriller i femte og avgjørende sett. Der var det Thompson som tidlig tok føringen, og sikret seg det viktige servebruddet. Australieren inviterte aldri Ruud tilbake i kampen og sikret seg videre avansement.

I 2. runde venter den japanske veteranen Kei Nishikori (31) for Thompson. Nishikori slo Alexei Popyrin i strake sett (6-4, 6-4, 6-4).

Japaneren har vært helt oppe på fjerdeplass på ATP-rankingen, beste noteringen kom tilbake i 2015. I 2018 og 2019 tok Nishikori seg til kvartfinale på det britiske gresset, som også er hans beste Wimbledon-plassering.

(©NTB)

Mer om