Ruud klar for semifinale i Portugal: – Marginene på min side

Tennisesset Casper Ruud havnet under, men kjempet seg mesterlig tilbake og slo tittelforsvarer Sebastian Baez i kvartfinalen av ATP-turneringen i Estoril.

Casper Ruud. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB
Casper Ruud. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ruud hadde aldri møtt Baez før fredagens kvartfinaleoppgjør, men argentineren kom til turneringen som regjerende mester etter fjorårets triumf og ville være en tøff motstander.

Det viste han da han brøt Ruud i første servegame, men nordmannen kjempet seg tilbake og vant kampen med settsifrene 6-3, 6-0.

Med det tok han sin andre strake seier i en utslagsturnering for første gang siden US Open i september i fjor.

– Det var en veldig bra seier. Scoren lyver kanskje litt og er tøffere enn det ser ut som på papiret. Jeg spiller en god kamp til tider og så vinner jeg mye av de lange gamene. Marginene er litt på min side i dag, sa Ruud til NTB.

Ruud har hatt en trøblete sesongstart på hardcourten. Turneringen i Estoril er hans første for året på favorittunderlaget grus.

– Veldig fornøyd med at jeg har klart å vinne et par kamper på rad nå og kommet meg til min første semifinale for året. Det gir selvtillit, fortsatte Ruud.

Fransk motstand

I semifinalen venter franske Quentin Halys, som knuste Østerrike-stjernen Dominic Thiem i kvartfinalen.

– Det blir en tøff kamp mot Halys. Han har spilt fantastisk denne uken og slått tre gode spillere på vei til semifinalen, sa Ruud om motstanderen.

Ruud har møtt Halys en gang før tilbake i 2018. Da ble det seier i første runde av Grand Slam-turneringen Australian Open.

I den andre semifinalen møtes italienske Marco Cecchinato og serberen Miomir Kecmanovic. Ruud er førsteseedet i turneringen om verdensfemmer.

Brudd

Baez åpnet med å bryte Ruuds første servegame, men Ruud svarte med å bryte rett tilbake. Etter noen jevne sett, der begge spillerne var nær brudd, brøt Ruud argentineren til 5-3-ledelse. Deretter servet han inn seieren i det første settet.

Ruud fortsatte å spille god tennis og i det andre settet var det Ruuds tur til å bryte det første servegamet. I det påfølgende servegamet ble det lange dueller og fordel fram og tilbake, men til slutt gikk det Ruuds vei.

Da han igjen brøt Baez' to neste servegame, var mye gjort. Han servet deretter inn et blankt sett.

(©NTB)