Ruud-fiasko i Asia: – Noe av det dårligere vi har sett av Casper

Verdenstreer Casper Ruud fikk store problemer i åpningskampen i ATP500-turneringen i Tokyo tirsdag. Han tapte 3-6, 3-6 mot Jaume Munar.

Casper Ruud har ikke fått det til i Asia. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Casper Ruud har ikke fått det til i Asia. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Vis mer
Publisert

Spanske Munar fikk Ruud ut av rytmen nesten fra første ball og vant til slutt komfortabelt på utendørsbanen i Tokyo. Munar er nummer 58 i verden og viste tidvis et spill som borger for ytterligere byks på rankingen.

Ruuds Asia-tur har ikke vært en suksess. Han tapte kvartfinalen i sørkoreanske Seoul sist uke. Tirsdag kom det første nederlaget mot Munar i karrieren. Ruud var førsteseedet i turneringen i Japan.

Ruud trøblet stort i det første settet og ble brutt i egen serve to ganger på rad. Ruud gjorde flere feil, mens Munar ikke hadde noen problemer i sine egne servegame. På 1-5 til spanjolen var Ruud tilbake i slag og brøt tilbake, men fikk igjen trøbbel da han skulle redusere til 3-5.

– Dette er noe av det dårligere vi har sett av Casper så langt i sesongen, det første settet her, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.

I det andre settet ble Ruud nok en gang brutt med en gang. Nordmannen spilte seg til en bruddball og kunne slå tilbake, men Munar gikk opp til 3-1.

Ruud viste bedre tendenser og lå an til 3-3, men misbrukte tre strake bruddballer. 25-åringen gjorde få feil og holdt ballen i spill, mens Ruud var upresis, og Munar kunne juble for sin største skalp i karrieren.

Ruud har møtt Munar to ganger tidligere på ATP-touren. Begge kampene har vært på grus, og begge gangene har Ruud vunnet. Sist i kvartfinalen i Gstaad i Sveits i sommer hvor Ruud endte opp med å vinne hele turneringen. Denne gangen fikk spanjolen sin revansje for Ruud som ikke har fått vist sitt beste spill etter Laver Cup.

Sist uke sa det stopp i kvartfinalen i Sør-Korea for Ruud. Det flyttet ham ned én plass til 3.-plass på verdensrankingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer