Ruters rabattordning kan forsvinne

Enkeltbilletter på kollektivtrafikken i Oslo og Akershus kan bli dyrere igjen. Rabattordningen Reis ser ut til å forsvinne.

Det kan bli dyrere å ta buss i Oslo og Akershus hvis du vil kjøpe enkeltbilletter. Foto: Vidar Ruud / NTB
Det kan bli dyrere å ta buss i Oslo og Akershus hvis du vil kjøpe enkeltbilletter. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ordningen gjør at man får prosentvis billigere enkeltreiser jo flere billetter man kjøper innenfor et gitt tidsrom. Politikerne i Akershus har besluttet å kutte finansieringen av dette, melder Aftenposten.

– Det er foreløpig ingen tegn til at Reis får ned biltrafikken, eller endrer reisevanene. Vårt mål er å sette ned prisen på månedskortet, og ikke enkeltbillettene, sier fylkesråd for samferdsel Håkon Snortheim (H).

Med rabattordningen kan man få maks 40 prosent rabatt hvis man kjøper mange nok billetter. En enkeltbillett i Oslo koster da 24 kroner i stedet for 40. Det er antall reiser som sier hvor stor rabatt du får, ikke hvor mange soner de forskjellige reisene har vært gjennom.

Aftenposten skriver at Oslo-politikerne trolig følger Akershus. Samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V) sier at det viktigste er å kutte prisen på månedskort.

SV er kritisk og sier at kuttet tar fylket tilbake i tid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer