Ruter har tapt over 35 millioner på billettkontroller

Til og med august har Ruter samlet inn 61,1 millioner kroner via gebyrer. Samtidig har de brukt omtrent 98 millioner kroner på billettkontroller.

Ruter har samlet inn over ti millioner kroner mindre i gebyrer for sniking til og med august i 2023 enn de gjorde i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ruter har samlet inn over ti millioner kroner mindre i gebyrer for sniking til og med august i 2023 enn de gjorde i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet har dermed gått 36,9 millioner kroner i minus fra januar til august. I hele 2022 var totalsummen på 25,5 millioner minus. Da samlet selskapet inn 98,3 millioner kroner via gebyrer.

Til og med august hadde Ruter i fjor fått inn 71,8 millioner kroner fra gebyrer. De har altså samlet inn over ti millioner mindre i år enn i samme periode i fjor.

Ruter har anslått at omtrent én av ti ikke kjøper billett, og at de taper rundt 200 til 250 millioner kroner i året på at folk sniker i kollektivtrafikken.

Før 1. oktober kunne man enten betale 950 kroner på stedet eller 1150 kroner i etterkant dersom man ble tatt i kontroll. Fra og med 1. oktober har gebyrene økt til henholdsvis 1200 og 1470 kroner. Det er første gang siden 2015 at kontrollgebyrene har steget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer