Det flytende atomkraftverket fotografert da det ble tauet ut fra skipsverftet i St. Petersburg i april. Arkivfoto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix
Det flytende atomkraftverket fotografert da det ble tauet ut fra skipsverftet i St. Petersburg i april. Arkivfoto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix Vis mer

Russlands første flytende atomkraftverk har lagt fra havn - frykter ulykke

På vei østover.

Publisert

Russlands første flytende atomkraftverk la fredag ut fra havnen i Murmansk og er nå på vei til Tsjukotka helt nordøst i landet. Miljøvernere frykter en ulykke.

Atomkraftverket, som har fått navnet Akademik Lomonosov, er en 140 meter lang plattform med to atomreaktorer. De tre neste ukene skal den tauede plattformen tilbakelegge over 490 mil før den ender opp i Pevek i Øst-Sibir, Russlands nordligste by,

Formålet er at kraftverket skal forsyne det avsidesliggende området med kraft etter at et gammelt atomkraftverk i regionen er blitt nedlagt.

Miljøvernere mener prosjektet er svært risikabelt ettersom en ulykke kan forårsake svært store skader i de sårbare havområdene i Arktis.

Russiske myndigheter avviser bekymringene og insisterer på at det flytende atomkraftverket er trygt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.