Russlands ekspresident hevder å ha besøkt russiske styrker i Ukraina

Russlands ekspresident Dmitrij Medvedev sier han har besøkt russiske styrker nær frontlinjen i Donetsk-regionen i Ukraina etter ordre fra Putin.

Dmitrij Medvedev, som er nestleder i Kremls sikkerhetsråd, hilser på det som skal være en russisk soldat i Donetsk i Ukraina. Foto: Sputnik / AP / NTB
Dmitrij Medvedev, som er nestleder i Kremls sikkerhetsråd, hilser på det som skal være en russisk soldat i Donetsk i Ukraina. Foto: Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

– På instrukser fra presidenten besøkte jeg en skytebane nær kontaktlinjen i Donetsk, sier Medvedev, som tidligere har vært president og statsminister i Russland.

Nyhetsbyrået Sputnik, som i Vesten ofte oppfattes som en propagandakanal for russiske myndigheter, har publisert en rekke bilder som angivelig viser Medvedev sammen med soldater i Ukraina.

– Soldatene viser utmerkede kampegenskaper som vilje, hurtighet og en holdning med mål om seier, sier Medvedev, som for tiden fungerer som nestleder i Kremls sikkerhetsråd.

Han hevder videre at over 325.000 soldater har blitt rekruttert inn i det russiske forsvaret siden starten av året, et høyere antall enn de 280.000 han nevnte i begynnelsen av september.

Medvedev har vært høylytt om sin støtte til Russlands invasjon av Ukraina og fordømmer ofte Vesten i provoserende innlegg i sosiale medier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer