Russlands ambassadør innkalt på teppet i Moldova

Moldovas utenriksdepartement kalte fredag Russlands ambassadør til landet inn på teppet etter russiske uttalelser om å opprette korridor til Moldova.

Illustrasjonsfoto: Foto: NTB scanpix / Stockphoto
Illustrasjonsfoto: Foto: NTB scanpix / Stockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske generalmajoren Rustam Minnekajev sa tidligere fredag at det er bevis for at den russiskspråklige befolkningen i utbryterrepublikken Transdnjestr i Moldova blir undertrykket, og at Russland vil opprette en korridor gjennom Ukraina til Transdnjestr.

Etter innkallelsen av Russlands ambassadør til Moldova, sendte utenriksdepartementet i Chisinau senere fredag ut en uttalelse der det heter at myndighetene har «notert seg uttalelsene fra representanten for Russlands forsvarsdepartement» og «uttrykker dyp bekymring over uttalelsene». Det melder CNN.

Moldovas utenriksdepartement kaller generalmajorens uttalelser «ubegrunnede og i strid med Russlands ståsted om å støtte Moldovas suverenitet og territorielle integritet innenfor landets internasjonalt anerkjente grenser».

Departementet legger til at budskapet om at Moldova er «en nøytral stat og at dette prinsippet må respekteres av alle internasjonale aktører, inkludert Russland» ble gjentatt overfor Russlands ambassadør under fredagens møte.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer