Britisk etterretning:

Russland vil ta kontroll over hele Luhansk om to uker

Russiske styrker kontrollerer over 90 prosent av Luhansk fylke og vil trolig ta hele området i løpet av to uker, mener britisk etterretning.

En del av en rakett i bakken i Lysytsjansk i Luhansk. Foto: Leo Correa / AP / NTB
En del av en rakett i bakken i Lysytsjansk i Luhansk. Foto: Leo Correa / AP / NTB Vis mer
Publisert

I den daglige oppdateringen fra det britiske forsvarsdepartementet påpekes det at Russland mislyktes i sine første mål i krigen, men nå har rettet oppmerksomhet mot Donbas-regionen. Der har de nå taktisk suksess, skriver britene.

I Luhansk, ett av fylkene i regionen, har russerne nå nesten total kontroll etter at de tok store deler av byen Sievjerodonetsk.

– Russland har oppnådd denne taktiske suksessen til en betydelig kostnad og ved å konsentrere styrker på ett område. Russland har ikke klart å bevege seg på andre fronter eller akser, hvor de nå er på defensiven, skriver britene.

Forsvarsdepartementet avslutter med at ingen av de opprinnelige strategiske målene til Russland er blitt nådd etter 100 dager med krig.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer