Russland vil fengsle musiker i åtte år

Russisk påtalemyndighet legger ned påstand på åtte års fengsel mot musikeren Aleksandra Skotsjilenko for kritikk av krigen i Ukraina.

Påtalemyndigheten legger ned påstand på åtte års fengsel for musiker Aleksandra Skotsjilenko (i midten) for å ha spredt desinformasjon om det russiske militæret. Skotsjilenko byttet ut prislapper i dagligvarebutikker med slagord som var kritiske til krigføringen i Ukraina. Foto: Dmitri Lovetskij / AP / NTB
Påtalemyndigheten legger ned påstand på åtte års fengsel for musiker Aleksandra Skotsjilenko (i midten) for å ha spredt desinformasjon om det russiske militæret. Skotsjilenko byttet ut prislapper i dagligvarebutikker med slagord som var kritiske til krigføringen i Ukraina. Foto: Dmitri Lovetskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det var i fjor at Skotsjilenko byttet ut prislapper i flere supermarkeder med slagord som rettet kritikk mot krigføringen i nabolandet.

– Påtalemyndigheten har bedt om åtte år, melder det uavhengige nettstedet Mediazona med henvisning til en journalist i rettssalen i St. Petersburg.

33 år gamle Skotsjilenko er tiltalt for å ha spredt desinformasjon om det russiske militæret, i strid med loven som ble innført av den russiske regjeringen etter invasjonen av Ukraina i februar i fjor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer