Russland: - Urovekkende nyheter

Russland beskriver skadene på en gassrørledning mellom Finland og Estland som urovekkende og sier at fjorårets angrep på Nord Stream skapte farlig presedens.

Kremls talsmann Dmitrij Peskov fotografert tirsdag denne uken. Foto: Sergej Bobylev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
Kremls talsmann Dmitrij Peskov fotografert tirsdag denne uken. Foto: Sergej Bobylev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg har ikke teknisk informasjon, jeg vet ikke om våre spesialtjenester har slik informasjon, men det er selvfølgelig ganske urovekkende nyheter, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov onsdag.

Han trekker også inn angrepet på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen i september i fjor.

– Vi vet at det allerede er skapt en farlig presedens for å utføre terrorangrep mot kritisk infrastruktur i Østersjøen, jeg sikter til angrepene på Nord Stream-rørledningene, sier Peskov.

Finske myndigheter meldte tirsdag at det kan ha ligget en målrettet handling bak skadene på en gassrørledning og datakabel i Finskebukta. Rørledningen begynte å lekke søndag.

Russland har anklaget USA og Storbritannia for å stå bak aksjonen mot Nord Stream-rørene, som var bygget for å frakte russisk gass til Europa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer