Russland trapper opp angrepene i Ukraina før Seiersdagen

De russiske bombardementene i Ukraina blir mer intense mens det nærmer seg Moskvas feiring av Seiersdagen, dagen da Nazi-Tyskland kapitulerte.

Ødeleggelsene er store i Irpin utenfor Kyiv etter at russiske styrker forsøkte å rykke fram mot Kyiv i en tidligere fase av krigen. Bildet ble tatt 30. april. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
Ødeleggelsene er store i Irpin utenfor Kyiv etter at russiske styrker forsøkte å rykke fram mot Kyiv i en tidligere fase av krigen. Bildet ble tatt 30. april. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ukrainske myndigheter tror Russland vil forsøke å innkassere flest mulig seire før landet markerer dagen med en storstilt militærparade i Moskva.

Det har også gått rykter om at det planlegges en markering i den nå russisk-kontrollerte byen Mariupol.

Ifølge ukrainske myndigheter har russiske styrker gjenopptatt angrepene mot stålverket Azovstal, der de siste ukrainske styrkene i Mariupol har forskanset seg.

Visestatsminister Iryna Veretsjuk har samtidig sagt at det vil bli gjort nye forsøk på å evakuere sivile fra stålverket lørdag.

Ifølge den ukrainske redningstjenesten har en rakett truffet en teknisk høyskole i Kostjantynivka i Donetsk øst i landet. Raketten utløste en brann, og minst to personer skal ha mistet livet.

Guvernøren i Donetsk-fylket sier det har vært massive bombardement langs frontlinjen.

Det er også meldt om angrep i nord, nær storbyen Kharkiv, og mot byen Mikolajev i sør. Begge byer er viktige mål for de russiske invasjonsstyrkene.

Ifølge forsvarsdepartementet i Kyiv var russiske styrker nødt til å ødelegge tre veibruer uten Kharkiv for å forsinke den ukrainske motoffensiven.

Ukrainske styrker har de siste dagene lyktes med å drive de russiske soldatene lenger bort fra byen slik at det blir vanskeligere å angripe den.

Opplysningene fra ukrainske myndigheter er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer