Russland testet rakett som kan frakte atomvåpen

En ny russisk atomubåt har testet en interkontinental rakett som kan frakte atomvåpen, ifølge landets forsvarsdepartement.

President Vladimir Putin bruker store ressurser på å opprettholde og videreutvikle Russlands atomvåpen. Bildet ble tatt under et møte i Moskva i slutten av oktober. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB
President Vladimir Putin bruker store ressurser på å opprettholde og videreutvikle Russlands atomvåpen. Bildet ble tatt under et møte i Moskva i slutten av oktober. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Raketten ble skutt opp i Kvitsjøen, noen titalls mil øst for Finland.

– Som del av sluttfasen i testprogrammet har den nye atomdrevne strategiske ubåten Imperator Aleksander III gjennomført en vellykket utskyting av den sjøbaserte interkontinentale ballistisk raketten Bulava, står det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet søndag morgen.

Bulava regnes som en av Russlands mest avanserte rakettyper og har vært under uttesting siden 2005.

Raketten er tolv meter lang og kan frakte opptil seks atomstridshoder. Rekkevidden antas å være rundt 8000 kilometer.

Under den siste testen skal missilet ha truffet et mål på Kamtsjatka-halvøya ved Stillehavet. Testen av Bulava-raketten skal ha vært den første på over et år.

Ubåttypen Imperator Aleksander III tilhører Borei-klassen og ble lansert for snart ett år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer