Russland snur: Gjeninnfører kornavtalen

Den russiske regjeringen gjenopptar avtalen om eksport av korn fra Ukraina etter å ha fått de nødvendige garantier, opplyser forsvarsdepartementet i landet.

Russland har gått med på å gjenåpne korneksporten via Svartehavet mot at land i Afrika prioriteres. Foto: AP / NTB
Russland har gått med på å gjenåpne korneksporten via Svartehavet mot at land i Afrika prioriteres. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Departementet bekrefter ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti opplysningen fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om at eksporten av korn via Svartehavet kan gjenopptas.

Ifølge Erdogan har Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu opplyst dette i en telefonsamtale med sin tyrkiske motpart Hulusi Akar.

Den fornyede avtalen innebærer ifølge Erdogan at kornforsendelser til Afrika skal prioriteres, inkludert til Somalia, Djibouti og Sudan.

– Etter samtalen med Putin i går ringte den russiske forsvarsministeren Sjojgu vår forsvarsminister Hulusi Akar for å si at kornforsendelser vil fortsette som tidligere planlagt fra klokka 12 i dag, sa Erdogan.

Det tyrkiske forsvarsdepartementet bekreftet senere at forsendelser hadde startet ved middagstid som lovet.

Russland kritiserte måten den opprinnelige avtalen fra juli ble praktisert på og hevdet at mesteparten av kornet som ble skipet ut fra havner i Ukraina, endte opp i rike land.

Russland sa opp avtalen sist helg med henvisning til et påstått ukrainsk droneangrep mot den russiske svartehavsflåten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer