Russland snur: - Det er ikke lenger vårt mål

Russland sier de ikke lenger har noe mål om å bytte ut regjeringen i Ukraina, noe som var uttalt mål da krigen startet.

Den russiske regjeringens talsmann, Dmitrij Peskov, sier Russland ikke har som mål å bytte ut regjeringen i Kyiv. Arkivfoto: Pontus Höök / NTB
Den russiske regjeringens talsmann, Dmitrij Peskov, sier Russland ikke har som mål å bytte ut regjeringen i Kyiv. Arkivfoto: Pontus Höök / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ikke vårt mål at spesialoperasjonen skal endre regjeringen i Ukraina, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, ifølge Sky News. Russiske myndigheter har hele tiden nektet for at invasjonen av Ukraina er en krig og kaller det i stedet for en militær spesialoperasjon.

Da russiske styrker gikk inn i Ukraina i februar sa de rett ut at de ønsket å sette inn sitt eget regime i nabolandet. Det bidro til frykt for Volodymyr Zelenskyjs liv, men den ukrainske presidenten har fortsatt å oppholde seg i den ukrainske hovedstaden.

Andre uttalte russiske mål er å hjelpe russisktalende i Donbas-regionen og kjempe mot det de omtaler som en «anti-russisk enklave».

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer