Russland: Skal tydeliggjøre hvilke deler av Kherson og Zaporizjzja som skal annekteres

Det er fortsatt uklart om Russland vil annektere alt eller deler av territoriet til de ukrainske fylkene Kherson og Zaporizjzja.

Publisert

– Folkerepublikkene Donetsk og Luhansk anerkjennes av Russland etter 2014-grensene. Når det gjelder Kherson- og Zaporizjzja-regionenes grenser, må jeg få tydeliggjort dette. Vi tydeliggjør alt i dag, sa Kremls talsmann Dmitrij Peskov fredag, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Han uttalte seg bare noen timer før seremonien der president Vladimir Putin offisielt skal hevde at Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja er innlemmet i Russland.

Russland har støttet opp under de såkalte folkerepublikkene Donetsk og Luhansk siden 2014, og anerkjente dem som selvstendige stater. Det ble holdt såkalte folkeavstemninger her og i de okkuperte delene av fylkene Kherson og Zaporizjzja i Ukraina fra 23. til 27. september.

Verdenssamfunnet anerkjenner verken annekteringene eller folkeavstemningene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer