Russland sier de «omgrupperer» styrker

Russiske myndigheter kunngjorde lørdag at de «omgrupperer» sine styrker i Kharkiv-regionen. En ukrainsk offensiv i området ser ut til å ha hatt stor framgang.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skal ukrainske styrker ha rykket inn i Kupjansk og dermed tatt kontroll over en sentral forsyningslinje. Ifølge ubekreftede meldinger nærmer også ukrainske styrker seg byen Izium lenger sør, der en større russisk styrke er stasjonert.

– For å oppnå målene i den militære spesialoperasjonen for å frigjøre Donbas, er det tatt en beslutning om å omgruppere russiske styrker stasjonert i Balaklija og Izium-regionene, for å styrke innsatsen langs Donetsk-fronten, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Moskva.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass sier der russiske utenriksdepartementet at det har blitt tatt en beslutning om å omgruppere de russiske troppene i Balakliya- og Izium-regionene. Dette for å trappe opp innsatsen i Donetsk.

Tidligere i dag ble det meldt at ukrainerne er nær ved å gjenerobre en viktig by.

(NTB og VG)

SKYTER: Her bruker det som skal være tjenestemedlemmer av den selverklærte folkerepublikken Donetsk haubitser. Video: Reuters. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer