Russland sier de «omgrupperer» styrker

Russiske myndigheter kunngjorde lørdag at de «omgrupperer» sine styrker i Kharkiv-regionen. En ukrainsk offensiv i området ser ut til å ha hatt stor framgang.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skal ukrainske styrker ha rykket inn i Kupjansk og dermed tatt kontroll over en sentral forsyningslinje. Ifølge ubekreftede meldinger nærmer også ukrainske styrker seg byen Izium lenger sør, der en større russisk styrke er stasjonert.

– For å oppnå målene i den militære spesialoperasjonen for å frigjøre Donbas, er det tatt en beslutning om å omgruppere russiske styrker stasjonert i Balaklija og Izium-regionene, for å styrke innsatsen langs Donetsk-fronten, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Moskva.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass sier der russiske utenriksdepartementet at det har blitt tatt en beslutning om å omgruppere de russiske troppene i Balakliya- og Izium-regionene. Dette for å trappe opp innsatsen i Donetsk.

Tidligere i dag ble det meldt at ukrainerne er nær ved å gjenerobre en viktig by.

(NTB og VG)

SKYTER: Her bruker det som skal være tjenestemedlemmer av den selverklærte folkerepublikken Donetsk haubitser. Video: Reuters. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer