Russland sendte jagerfly på grunn av norsk fly

Et russisk jagerfly ble sendt på vingene fordi et norsk fly nærmet seg russisk luftrom over Barentshavet, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Et norsk overvåkingsfly av typen P-8 Poseidon fikk mandag besøk av et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Barentshavet. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Et norsk overvåkingsfly av typen P-8 Poseidon fikk mandag besøk av et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Barentshavet. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Oberstløytnant Reidar Flasnes ved Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter hendelsen, men ikke at det norske flyet nærmet seg russisk luftrom.

– Det stemmer at et norsk P-8 fly ble identifisert av et russisk fly i internasjonalt luftrom over Barentshavet, sier han til NTB.

– Dette er en ren rutineoperasjon der man går på vingene og identifiserer hverandre. Slike operasjoner gjennomføres både av Norge og Russland fra tid til annen, sier Flasnes.

Norske overvåkingsfly har regelmessige flygninger over Barentshavet.

– Dette gjennomføres for å holde kontroll på våre nærområder, sier Flasnes.

– Det var ikke noe spesielt med denne flygningen, og jeg har heller ikke fått rapportert at det var knyttet dramatikk til den, sier han.

Fra russisk side ble det sendt opp et jagerfly av typen MiG-29 for å identifisere det norske flyet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer