Russland: Sanksjonene må fjernes for å hindre global matkrise

De internasjonale sanksjonene mot Russland som følge av krigen i Ukraina, må fjernes for å hindre en global matkrise, mener det russiske utenriksdepartementet.

Ambassadør Boris Gryzlov til venstre, og viseutenriksminister Andrej Rudenko til høyre. Foto: Maxim GUCHEK / BELTA / AFP) / Belarus OUT.
Ambassadør Boris Gryzlov til venstre, og viseutenriksminister Andrej Rudenko til høyre. Foto: Maxim GUCHEK / BELTA / AFP) / Belarus OUT. Vis mer
Publisert

– Det er behov for omfattende grep for å få bukt med matkrisen, og det innebærer å fjerne sanksjonene som er innført mot russisk eksport og finansielle transaksjoner, sa viseutenriksminister Andrej Rudenko onsdag ifølge russiske nyhetsbyråer.

Videre sa Rudenko at Russland vil åpne for en humanitær korridor i Ukraina for skip som frakter matvarer, ifølge Sky News.

Russland vil også diskutere muligheten for en fangeutveksling med Ukraina så snart fanger som har overgitt seg, har blitt dømt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer