Russland: Over 1000 ukrainske soldater har overgitt seg i Mariupol

Flere enn 1.000 ukrainske soldater i den beleirede byen Mariupol har overgitt seg, ifølge russiske myndigheter.

Et satellittbilde av brennende bygninger ved havna i Mariupol i helgen. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB
Et satellittbilde av brennende bygninger ved havna i Mariupol i helgen. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mariupol har vært åsted for intense kamper, og det har kommet meldinger om at minst 1.000 ukrainske soldater var omringet av russiske styrker.

Russlands forsvarsdepartement hevder onsdag at 1.026 ukrainske soldater har lagt ned våpnene og overgitt seg. Opplysningen er ikke bekreftet av ukrainske myndigheter eller uavhengige kilder.

En talsperson for det ukrainske forsvarsdepartementet kan verken bekrefte eller avkrefte meldingene. Russisk TV har vist bilder av det som skal være soldater som har overgitt seg, melder Sky News.

Mandag ble det lagt ut en melding på Facebook som tilsynelatende var skrevet av ukrainske marineinfanterister i Mariupol. Der sto det at de snart var tomme for ammunisjon og forberedte seg på et siste slag.

Eksperter er usikker på om innlegget er ekte. Mariupols viseordfører Sergej Orlov avviste overfor BBC at troppene er i ferd med å gå tom for ammunisjon, og sier de vil kjempe «det siste slaget», skriver VG.

Den hardt herjede havnebyen Mariupol ved Azovhavet sør i landet, har siden krigens start vært beleiret av russiske styrker. Den humanitære situasjonen i den strategisk viktige har lenge blitt beskrevet som katastrofal, skriver VG.

(NTB)

Mer om