Russland om påstått møte: - Vi har ingenting å si

Kreml vil ikke si noe om påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un planlegger å reise til Russland i september for å diskutere våpen med Vladimir Putin.

Kreml nekter å kommentere påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møte Russlands president Vladimir Putin i september. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AP / NTB og Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB
Kreml nekter å kommentere påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møte Russlands president Vladimir Putin i september. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AP / NTB og Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi har ingenting å si, lyder beskjeden fra Kreml etter at avisen New York Times skrev at den nordkoreanske lederen skal reise til Russland for å møte Putin senere i september.

Formålet med reisen er å diskutere muligheten for å forsyne Russland med mer våpen og ammunisjon til krigen i Ukraina, samt annet militært samarbeid, opplyste ikke navngitte kilder til avisen mandag.

Kildene er beskrevet som tjenestemenn fra USA og allierte land.

Det hvite hus ga i forrige uke uttrykk for bekymring over framgang i våpensamtaler mellom Russland og Nord-Korea og viste til at Putin og Kim hadde utvekslet brev der de lovet hverandre å øke samarbeidet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer