Russland om påstått møte: - Vi har ingenting å si

Kreml vil ikke si noe om påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un planlegger å reise til Russland i september for å diskutere våpen med Vladimir Putin.

Kreml nekter å kommentere påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møte Russlands president Vladimir Putin i september. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AP / NTB og Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB
Kreml nekter å kommentere påstandene om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møte Russlands president Vladimir Putin i september. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AP / NTB og Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi har ingenting å si, lyder beskjeden fra Kreml etter at avisen New York Times skrev at den nordkoreanske lederen skal reise til Russland for å møte Putin senere i september.

Formålet med reisen er å diskutere muligheten for å forsyne Russland med mer våpen og ammunisjon til krigen i Ukraina, samt annet militært samarbeid, opplyste ikke navngitte kilder til avisen mandag.

Kildene er beskrevet som tjenestemenn fra USA og allierte land.

Det hvite hus ga i forrige uke uttrykk for bekymring over framgang i våpensamtaler mellom Russland og Nord-Korea og viste til at Putin og Kim hadde utvekslet brev der de lovet hverandre å øke samarbeidet.

Mer om