Russland om Nato-beslutning: - Farlig

Russland reagerer skarpt på Natos beslutning om å sende fire nye stridsgrupper til Øst-Europa.

Det russiske utenriksdepartementet talskvinne Maria Zakharova i Moskva 17. mars, bildet er offentliggjort av pressekontoret i det russiske utenriksdepartementet. Foto: Russisk UD /AP / NTB
Det russiske utenriksdepartementet talskvinne Maria Zakharova i Moskva 17. mars, bildet er offentliggjort av pressekontoret i det russiske utenriksdepartementet. Foto: Russisk UD /AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Beslutningen ble formelt tatt på Nato-møtet i Brussel torsdag. Stridsgruppene etableres på kort varsel og skal sendes til Bulgaria, Romania, Slovakia og Ungarn.

Det russiske utenriksdepartementet talskvinne Maria Zakharova kaller Natos styrking i øst «farlig og destabiliserende».

– Militariseringen av Europa skyter fart takket være alliansens innsats, sa hun, og føyde til at Nato bekrefter sin «antirussiske retning».

– Alliansen bekrefter sin interesse for en fortsettelse av fiendtlighetene, sa Zakharova om vestlige lands løfter om våpen til Ukraina.

Som svar på Russlands invasjon av Ukraina har Nato aktivert sine forsvarsplaner, flyttet deler av reaksjonsstyrken og satt 40.000 soldater samt luft- og sjøstridskrefter på østflanken under direkte Nato-kommando.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer