Russland mener 498 russiske soldater er drept i Ukraina

Russland offentliggjør for første gang tall på hvor mange soldater landet har mistet i forbindelse med invasjonen av Ukraina. 498 russiske soldater skal ha mistet livet.

En mann ser ned på en død russisk soldat ved siden av et militærkjøretøy i byen Bucha nær Kyiv i Ukraina tirsdag. Onsdag offentliggjorde Russland for første gang hvor mange soldater de har mistet i forbindelse med det de kaller en «militær spesialoperasjon» i landet. Foto: Serhii Nuzhnenko / AP Photo / NTB
En mann ser ned på en død russisk soldat ved siden av et militærkjøretøy i byen Bucha nær Kyiv i Ukraina tirsdag. Onsdag offentliggjorde Russland for første gang hvor mange soldater de har mistet i forbindelse med det de kaller en «militær spesialoperasjon» i landet. Foto: Serhii Nuzhnenko / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg skal 1.597 soldater være såret, opplyser det russiske forsvarsdepartementet, ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA.

Departementet sier også at fler enn 2.870 ukrainske soldater og «nasjonalister» har blitt drept, og at rundt 3.700 er såret, skriver Reuters.

Forsvarsdepartementets talsperson, generalmajor Igor Konasjenkov, avfeide rapportene om store tap som «desinformasjon» da han la fram tallene. Han forsikret også at familiene til de drepte får all tilgjengelig assistanse.

Verken vernepliktige eller kadetter har vært involvert i militæroperasjonen i Ukraina, sier Konasjenkov.

Ifølge ukrainske myndigheter skal de russiske styrkene ha mistet så mange som 5.840 soldater. De ukrainske tallene skiller ikke mellom drepte og sårede.

Ingen av tallene har blitt bekreftet av uavhengige kilder.

Saken oppdateres!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer