Russland krever informasjon om etterforskning

Russland er ikke holdt løpende informert om etterforskningen av Nord Stream-eksplosjonene og har nå orientert FN om dette, opplyser russisk diplomat.

De to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen, som fraktet gass fra Russland til Europa, ble utsatt for eksplosjoner 26. september i fjor. Det antas at det var snakk om en sabotasjeaksjon. Foto: Den svenske kystvakten / AP / NTB
De to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen, som fraktet gass fra Russland til Europa, ble utsatt for eksplosjoner 26. september i fjor. Det antas at det var snakk om en sabotasjeaksjon. Foto: Den svenske kystvakten / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Russland har samlet korrespondansen de har hatt med Danmark, Sverige og Tyskland som underbygger påstanden om at de holdes utenfor etterforskningen, og et «offisielt dokument» er nå oversendt FNs sikkerhetsråd og hovedforsamling, sier landets viseambassadør i FN, Dmitrij Poljanskij.

– Dokumentet gir våre kollegaer i FN anledning til å verifisere de usanne påstandene om at disse landene har informert oss om framgangen i etterforskningen, sier han.

Videoer skal vise Ukraina trene med de amerikanske M2A2 Bradley stormpanservognene i Polen. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Danmark, Tyskland og Sverige hevdet i et brev til Sikkerhetsrådet i februar at «russiske myndigheter er informert om de pågående etterforskningene».

Alle de tre landene etterforsker eksplosjonene som ødela de to russisk-eide Nord Stream-rørledningene i Østersjøen 26. september i fjor.

Russland har krevd uavhengig internasjonal eterforskning og hevder at rørledningene som fraktet russisk gass til Europa ble utsatt for sabotasje fra ett eller flere vestlige land.

Tyske og amerikanske medier meldte nylig at en proukrainsk gruppe kan ha stått bak, men den forklaringen har Russland avvist.

(©NTB)

Mener Bakhmut er omringet, ekspert kaller russisk ressursbruk for desperat. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer