Russland kan bryte historisk avtale med Norge

Presidenten for den russiske nasjonalforsamlingen ber representantene revurdere delelinjeavtalen med Norge i Barentshavet, ifølge nyhetsbyrået RIA.

Presidenten for Dumaen, Vjatsjeslav Volodin, sammen med Russlands president Vladimir Putin i 2016. Foto: AP / NTB
Presidenten for Dumaen, Vjatsjeslav Volodin, sammen med Russlands president Vladimir Putin i 2016. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Delelinjeavtalen mellom Norge og Russland ble undertegnet i 2010 og opprettet en grenselinje mellom de to landene i Barentshavet.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA vil presidenten for Dumaen, Vjatsjeslav Volodin, at nasjonalforsamlingen skal vurdere å skrote avtalen.

– Leder for komiteen Leonid Eduardovitsj Slutskij er her sammen med oss. La oss be ham om å se nærmere på denne saken og deretter informere medlemmene, sa Volodin.

Varamedlem til nasjonalforsamlingen Mikhail Matveev bemerket i Dumaen at avtalen ikke har vært positiv for Russland.

– Vi avsa 175.000 kvadratkilometer av Barentshavet til Norge. I dag ser vi hvordan Norge hindrer matforsyninger i å ankomme Svalbard, til våre bosetninger, sa han ifølge RIA.

(NTB)

STREIK: Idris Azizi, fra Tønsberg, betalte over 60.000 kroner for å fly ned familien på fem til Kreta. Plutselig ble flyet kansellert. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer