Britisk etterretning:

Russland innrømmer at krigen ikke går som planlagt

Britisk etterretning sier i sin nyeste oppdatering at russiske styrker er frustrerte over at krigen ikke går som planlagt.

Folk går ved en ødelagt tank og bygninger i Mariupol i Ukraina. Foto: Alexander Ermochenko / Reuters
Folk går ved en ødelagt tank og bygninger i Mariupol i Ukraina. Foto: Alexander Ermochenko / Reuters Vis mer
Publisert

I rapporten, som det britiske forsvarsdepartementet la ut på Twitter fredag kveld, heter det at «Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgus uttalelser om å innføre nye typer krigføring er en stille innrømmelse av at krigen ikke går slik Russland hadde forventet».

– Selv om dette kan tyde på en forståelse av at krigen ikke går som planlagt, vil det ta noe tid å oversette dette til tilpasset taktikk, teknikker og prosedyrer, og deretter iverksette disse for å bedre den operasjonelle effekten, særlig når det gjelder landbaserte manøvre, står det i rapporten.

– I mellomtiden er det derfor sannsynlig at Russland fremdeles vil være avhengig av bombing som et verktøy for å undertrykke ukrainsk motstand mot russiske stryker. Som følge av dette er det trolig at russiske styrker vil fortsette å være frustrerte over sin manglende evne til å overvinne ukrainsk forsvar raskt.

(NTB)

TAGGET: Villaen til Vladimir Putins ekskone i Frankrike ble utsatt for hærverk like etter at krigen brøt ut. Video: Jeppe Elkjær Andersen / B.T. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer