Russland: Ikke bevis for våpenforsyninger fra Nord-Korea

Russland hevder det ikke fins bevis for at Nord-Korea forsyner Russland med våpen, som USA mener å ha bilder av.

USAs Nord-Korea-utsending Sung Kim, som også er USA-ambassadør til Indonesia, mener det er farlig og destabiliserende at Nord-Korea sender våpen til Russland. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
USAs Nord-Korea-utsending Sung Kim, som også er USA-ambassadør til Indonesia, mener det er farlig og destabiliserende at Nord-Korea sender våpen til Russland. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøkte Russland i forrige måned, der han møtte president Vladimir Putin.

Det utløste spekulasjoner om at de to inngikk en avtale om våpenforsyninger til Russland i bytte mot teknologisk hjelp til Nord-Koreas rakettprogram, som ville være brudd på FN-sanksjonene mot landet.

– Dette er noe de melder om hele tida, uten å kunne legge fram noe bevis, sa den russiske regjeringens talsmann Dmitrij Peskov tirsdag.

Det hvite hus sa i forrige uke at Nord-Korea allerede har levert 1.000 konteinere med militært utstyr og ammunisjon de siste ukene til Russland til bruk i Ukraina. De viste fram bilder de mener beviser våpenoverføringene.

USAs Nord-Korea-utsending Sung Kim sa tirsdag at forbindelsene mellom Nord-Korea og Russland er bekymringsfulle.

Etter et møte med sine japanske og sørkoreanske kolleger sa Kim at de angivelige våpenforsendingene er «farlige og destabiliserende», og han lovte at USA vil fortsette å støtte landets allierte.

Nord-Korea er en stor våpenprodusent og har store lagre av sovjetisk militært utstyr og ammunisjon. USA hevder at landet tidligere har forsynt Wagner-gruppa med ammunisjon.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer