Russland hevder kontroll over Ukrainas største kraftverk

Russland sier landets væpnede styrker har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk nær byen Svitlodarsk i Donetsk.

Publisert

Bilder i separatiststyrte medier viser det som skal være leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen foran kraftverkets administrasjonsbygg, men det har foreløpig ikke vært mulig å bekrefte den russiske påstanden. Andre meldinger tilsier at kampene fortsatt pågår rundt kraftverket.

Ukrainas generalstab nevner ikke kraftverket i sin kveldsrapport tirsdag. De sier ukrainske styrker har slått tilbake angrep langs frontlinjen i fylkene Donetsk og Kharkiv tirsdag.

Russerne hevder også at titalls fremmedkrigere er drept i et angrep på Ukrainas internasjonale legion, nær byen Kostjantynivka i østukrainske Donetsk. De fleste av de drepte skal være polakker, ifølge russerne.

Legionen, som kjemper side om side med Ukrainas hær, oppgir sjelden tapstall og deler ikke informasjon om hvor de frivillige kommer fra.

(NTB)

MINEFELT: Den finske militæreksperten Emil Kastehelmi sier at denne manøveren viser at russiske styrker er dårlig trent og har lite kamperfaring. Video: Reddit. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer