Russland hevder å ha ødelagt norsk artillerikanon

Russland hevder at de har ødelagt en ukrainsk artillerikanon som ble donert av Norge. Forsvarsdepartementet har ikke bekreftet at Norge har donert slike våpen.

En M109-kanon av denne typen skal ha blitt ødelagt av russiske styrker, ifølge dem selv. Foto: Ole-Sverre Haugli/Hæren/Forsvarets mediesenter / NTB
En M109-kanon av denne typen skal ha blitt ødelagt av russiske styrker, ifølge dem selv. Foto: Ole-Sverre Haugli/Hæren/Forsvarets mediesenter / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske forsvarsdepartementets talsmann Igor Konasjenkov sier kanonen av typen M109 ble ødelagt sammen med to amerikanske M777-kanoner, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Norge har ikke bekreftet nye våpenleveranser til Ukraina, men videoer som er blitt verifisert av Faktisk verifiserbart, viser tilsynelatende artillerikanoner av typen M109 som ser ut til å være fra Norge.

Forsvarsdepartementet vil ikke bekrefte eller avkrefte dette. M109 er en kanonvogn av eldre type som er erstattet av artilleriskytset K9 Thunder i Norge.

(NTB)

SKUTT NED: Video viser hvordan russiske styrker skyter ned ukrainske overvåkningsdroner på slagmarken. Video: Den 45. ukrainske artilleribrigade / Facebook. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer