Russland hevder å ha kontroll over Mariupol

Russland hevder de har full kontroll over de urbane delene av havnebyen Mariupol, men at noen får ukrainske soldater er igjen på et industriområde.

Russland hevder å ha kontroll over hele byområdet i Mariupol og sier de siste ukrainske soldatene befinner seg på et stålverk og ikke har noe annet valg enn å overgi seg. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB.
Russland hevder å ha kontroll over hele byområdet i Mariupol og sier de siste ukrainske soldatene befinner seg på et stålverk og ikke har noe annet valg enn å overgi seg. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Hele byområdet er fullstendig ryddet for ukrainske styrker. De siste restene er fullstendig sperret inne på området til stålverket Azovstal. Deres eneste mulighet til å redde livet er å legge ned våpnene og overgi seg, sier talsperson Igor Konasjenkov i det russiske forsvarsdepartementet, ifølge BBC.

Han sier Ukraina har mistet over 4.000 soldater i den viktige havnebyen, og at ytterlige 1.464 har overgitt seg.

Mariupol har vært åsted for noen av de hardeste kampene så langt i krigen, som startet da Russland invaderte Ukraina 24. februar.

Det har foreløpig ikke kommet noen kommentar fra ukrainske myndigheter på den russiske uttalelsen.

Tidligere lørdag sa president Volodymyr Zelenskyj at det ikke er aktuelt å fortsette samtalene med Russland dersom den siste styrken i Mariupol blir utslettet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer