Russland hevder å ha avverget droneangrep

Den russiske marinen avverget lørdag morgen et droneangrep i Sevastopol-bukten, hjemmehavnen til Russlands svartehavsflåte på Krim, sier den russisk guvernøren.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Skip fra Svartehavsflåten har stanset en UVA (ubemannet luftfartøy) i Sevastopol-bukten. Ingen anlegg i byen er truffet. Situasjonen er under kontroll, skriver guvernør Mikhail Razvozjajev på Telegram.

Ifølge guvernøren skal angrepene ha startet litt før klokken fem i natt og pågått i flere timer. Myndighetene i Sevastopol sier at havnen er midlertidig stengt for båter og ferjer.

– Alle dronene er skutt ned, sier Razvozjajev.

Verken Ukraina eller uavhengige kilder har så langt kommentert angrepet.

Tidligere denne uken sa Razvozjajev at en drone hadde angrepet en termisk kraftstasjon nær byen, men at det ikke ville påvirke forsyningen i Sevastopol og ellers på Krim-halvøya, som Russland annekterte fra Ukraina i 2014.

Det har vært flere angrep i og rundt Krim de siste månedene. I starten av oktober ble Krim-brua sterkt skadd i en voldsom eksplosjon og en påfølgende brann. Tre mennesker ble drept. I juli ble den russiske flåten stasjonert i Sevastopol-havnen utsatt for et droneangrep.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer