Russland hardt ut mot Israel

Russiske myndigheter trapper opp ordkrigen med Israel og sier landet støtter nynazister i Ukraina.

Israels utenriksminister Yair Lapid (til venstre) sammen med statsminister Naftali Bennett. Foto: Menahem Kahana / Pool Photo via AP / NTB
Israels utenriksminister Yair Lapid (til venstre) sammen med statsminister Naftali Bennett. Foto: Menahem Kahana / Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Russland har begrunnet krigen med påstander om at regimet i Kyiv er nazister. Dette stemmer ikke, og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødisk bakgrunn. Meningsmålinger viser at høyreekstreme partier får liten oppslutning i Ukraina.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa i helgen at også Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Det var ment å forklare hvordan Zelenskyjs regime kunne være nazister.

Uttalelsene fikk Israel til å reagere. Utenriksminister Yair Lapid, som i likhet med mange israelere er fra en familie som ble rammet hardt under holocaust, sa at uttalelsene var utilgivelige og feilaktige. Nå svarer Moskva.

– Vi har merket oss utenriksminister Yair Lapids anti-historiske uttalelser, som i stor grad forklarer hvorfor myndighetene har besluttet å støtte nynazist-regimet i Kyiv, skriver Russlands utenriksdepartement i en uttalelse.

– Historien har dessverre tragiske eksempler på samarbeid mellom jøder og nazister, skriver departementet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer