Russland: Harde kamper i Ukraina

Det russiske militæret melder fredag om tunge kamper i Donetsk- og Zaporizjzja-regionene i Øst-Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa torsdag at ukrainske styrker hadde gjort framkritt i Donetsk. Her fra byen Bakhmut, som har vært sentrum for de lengste og blodigste kampene i krigen hittil. Arkivfoto: Iryna Rybakova / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa torsdag at ukrainske styrker hadde gjort framkritt i Donetsk. Her fra byen Bakhmut, som har vært sentrum for de lengste og blodigste kampene i krigen hittil. Arkivfoto: Iryna Rybakova / AP / NTB Vis mer
Publisert

En talsperson for de russiske styrkene hevder 13 ukrainske stridsvogner har blitt ødelagt i kamper i Zaporizjzja og 8 i Donetsk i løpet av natten. Han melder også om at det blir brukt artilleri, droner og infanteri på slagmarken.

Nyhetsbyrået Reuters har ikke vært i stand til å verifisere påstandene.

Russiske militærbloggere hevder det pågår harde kamper ved fronten i Zaporizjzja nær byen Orikhiv, hvor ukrainske styrker forsøker å bryte gjennom det russiske forsvaret.

NBC News og Washington Post meldte torsdag at ukrainernes motoffensiv er i gang, og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa torsdag kveld at de ukrainske styrkene gjør framskritt i Donetsk.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer