Russland fremmer millionkrav for 40 «norske» rein

Russland fremmer et erstatningskrav på 47 millioner kroner for 40 «norske» rein som oppholdt seg i den russiske delen av Pasvik Nasjonalpark i drøyt to måneder.

40 «norske» rein har oppholdt seg i Russland. Illustrasjonsfoto: Jan Langhaug / NTB
40 «norske» rein har oppholdt seg i Russland. Illustrasjonsfoto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ansatte ved den russiske delen av Pasvik Nasjonalpark oppdaget i desember at 40 rein hadde kommet beitende over grensa fra Finnmark. Reinen ble overlevert til Norge i januar og var anslått å ha vært i Russland i drøyt to måneder.

Russland har nå kalkulert at reinens opphold i landet har kostet omtrent 47 millioner kroner og har fremmet et erstatningskrav, skriver iFinnmark.

Landbruksdirektoratet har så langt ikke tatt stilling til kravet, opplyser fungerende avdelingsleder Tone Frantzen Seppola i Landbruksdirektoratet i Alta.

– Vi har i første omgang prioritert arbeidet med utbedring og vedlikehold av gjerdet. Når det gjelder kravet om erstatning for ulovlig beiting av norsk rein, så har vi under planlegging et møte med det russiske nasjonalparkstyret. Det er derfor for tidlig å svare på spørsmål om erstatning, sier hun til avisa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer