Russland: For tidlig med toppmøte mellom Putin og Zelenskyj

Tiden er ikke moden for et toppmøte mellom Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj, sier Russlands forhandlingsleder Vladimir Medinskij.

Russland har trukket seg ut av flere områder rundt Kyiv, og ukrainske soldater har rykket inn (bildet). Foto: AP / NTB
Russland har trukket seg ut av flere områder rundt Kyiv, og ukrainske soldater har rykket inn (bildet). Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Den ukrainske siden har blitt mer realistiske i sin tilnærming til spørsmål knyttet til nøytralitet og atomfri status, men utkastet til avtale er ennå ikke klart nok til å kunne legges fram på et toppmøte, sier Medinskij på Telegram.

Den russiske forhandlingslederen sier videre at han ikke deler «optimismen» til de ukrainske forhandlerne som har snakket om et snarlig toppmøte mellom Zelenskyj og Putin.

Ukrainas forhandlingsleder Davyd Arakhamia sa lørdag at arbeidet med en fredsavtale har kommet langt nok til å bli løftet til presidentnivå.

– Russisk side har bekreftet at den deler holdningen om at utkastet er tilstrekkelig utarbeidet til at det kan avholdes direkte samtaler mellom de to landenes ledere, sa han til Interfax Ukraine.

Ifølge Arakhamia har Russland akseptert alle de ukrainske forslagene, unntatt det som gjelder Krim-halvøya.

Arakhamia antydet også muligheten for et møte mellom Putin og Zelenskyj i Tyrkia, men sa ikke når dette kunne finne sted.

– Verken dato eller sted er kjent, men vi tror at stedet med all sannsynlighet blir Istanbul eller Ankara, sa han.

(NTB)

SKYTER TANKS: En video publisert i sosiale medier viser øyeblikket en russisk stridsvogn i Mariupol blir beskutt ovenfra. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer