Russland: Enighet om evakuering av skadde soldater i Mariupol

Det er enighet om en våpenhvile for å evakuere skadde ukrainske soldater fra Azovstal-stålverket i Mariupol i Ukraina, ifølge Russland.

Røyk siver opp fra Azovstal-stålverket i Mariupol. Bildet er tatt tidligere i måneden. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB.
Røyk siver opp fra Azovstal-stålverket i Mariupol. Bildet er tatt tidligere i måneden. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Det er oppnådd enighet med representanter for det ukrainske militæret som er innesperret på Azovstal i Mariupol om å evakuere de skadde, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

De legger til at et «stillhetsregime» er innført så lenge evakueringen pågår.

Avtalen er foreløpig ikke bekreftet fra ukrainsk side.

Russland og Ukraina har de siste dagene forhandlet om en avtale som skal sikre fri ferdsel for de ukrainske soldatene som er sperret inne i stålverket. Forhandlingene er blitt omtalt som «ekstremt vanskelige» av Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk.

Hun opplyste i forrige uke at det var flere enn 1.000 soldater igjen i stålverket, og at hundrevis av disse var såret.

Det kraftig bombede stålverket har vært siste skanse for de gjenværende ukrainske styrkene i byen, som har vært beleiret siden kort tid etter den russiske invasjonen startet.

Flere sivile har også hatt tilhold i stålverket, men det har tidligere vært flere operasjoner for å evakuere dem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer