Russland avviser at utenriksminister Sergej Lavrov var innlagt på sykehus

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har vært til sjekk på et sykehus på Bali, ifølge nyhetsbyrået AP. Russisk UD avviser at han var innlagt.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Lavrov ankom Indonesia søndag for å delta på G20-toppmøtet som president Vladimir Putins stedfortreder.

To anonyme indonesiske tjenestemenn opplyste mandag til nyhetsbyrået AP at 72-åringen var inne til sjekk for hjerteproblemer.

Ifølge tjenestemennene ble Lavrov tatt med til Sanglah sykehus i provinshovedstaden Denpasar. Sykehuset har ikke ønsket å kommentere saken, skriver AP.

Russland: Falske nyheter

Balis guvernør opplyste senere på mandagen at Lavrov hadde forlatt sykehuset. Han var der for en medisinsk sjekk, men er ved god helse, sier guvernøren ifølge SVT , som siterer nyhetsbyrået Reuters.

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, benektet senere at Lavrov var innlagt på sykehus, men tok ikke opp om han hadde fått noen form for behandling.

– Sergej Viktorovitsj og jeg leser meldinger her i Indonesia og vi kan ikke tro det vi ser, at han visstnok er innlagt på sykehus. Dette er selvfølgelig falske nyheter, skriver på sin Telegram-konto, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA.

– Jeg er på hotellet

Hun la i tillegg ut en video av Lavrov, tilsynelatende pigg og iført T-skjorte og shorts, der han ble bedt om å kommentere meldingene om sykehusinnleggelsen.

– Vesten har i ti år skrevet om at president Putin har blitt syk. Det er et spill som ikke er nytt i politikken, sier Lavrov i videoen ifølge AP.

– Jeg er på hotellet og leser dokumenter før toppmøtet i morgen, sier 72-åringen til det russiske nyhetsbyrået Tass. Det er ikke kjent når videoen ble tatt opp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer