Russland anklager Tyrkia for avtalebrudd etter fangeutveksling

Russland anklager Tyrkia for avtalebrudd etter at fem ukrainske krigsfanger som har oppholdt seg i Tyrkia, har blitt utlevert til Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten) poserer for fotografen inne i flyet som brakte ham og fem ukrainske soldater som ble løslatt fra fangenskap, hjem til Ukraina. Med på flyet var også den ukrainske innenriksministeren Ihor Klymenko (t.v.) og Zelenskyjs stabssjef Andrij Jermak (nr. to fra høyre). Foto: Det ukrainske presidentkontoret/ AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten) poserer for fotografen inne i flyet som brakte ham og fem ukrainske soldater som ble løslatt fra fangenskap, hjem til Ukraina. Med på flyet var også den ukrainske innenriksministeren Ihor Klymenko (t.v.) og Zelenskyjs stabssjef Andrij Jermak (nr. to fra høyre). Foto: Det ukrainske presidentkontoret/ AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

De fem ukrainske soldatene tilhører den ukrainske Azov-bataljonen og ble tatt som krigsfanger av russiske styrker under de blodige kampene inne på det store stålverket Azovstal i Mariupol i fjor. Som følge av en fangeutvekslingsavtale mellom Russland og Tyrkia, har de oppholdt seg i Tyrkia.

Da president Volodymyr Zelenskyj kom tilbake til Ukraina lørdag etter å ha møtt den tyrkiske presidenten i Istanbul fredag, hadde han med seg de fem soldatene.

Russiske myndigheter reagerer på løslatelsen og sier Tyrkia har brutt en avtale som innebar at de ukrainske krigsfangene skulle bli værende i Tyrkia til krigen var over.

– Tyrkia har ikke informert Russland om løslatelsen, sier Dmitrij Peskov, pressetalsmann for president Vladimir Putin.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer