Russland anklager den ukrainske hæren for sykehusangrep i Øst-Ukraina

Russiske myndigheter anklager lørdag den ukrainske hæren for et sykehusangrep som angivelig krevde 14 menneskeliv i Luhansk fylke i Øst-Ukraina.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

NTB-AFP-DPA

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

Det russiske forsvarsdepartementet sier angrepet fant sted lørdag morgen i den lille byen Novoaidar.

– De væpnede ukrainske styrkene angrep med fullt overlegg bygningen til et distriktssykehus med raketter fra et amerikanskprodusert Himars-system, sier det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse som viderebringes av blant andre nyhetsbyråene AFP og DPA lørdag ettermiddag.

Videre hevdes det at 14 ble drept og 24 ble såret, blant dem «sykehuspasienter og medisinsk personell».

Novoaidar ligger i Luhansk fylke, som er nesten fullstendig kontrollert av russiske styrker eller russisk-støttede separatister.

Den russiske uttalelsen kom rundt ti timer etter at angrepet ifølge departementet fant sted. Departementet har ikke delt noen videoer eller bilder av hendelsen, og ukrainske myndigheter hadde lørdag ettermiddag ikke kommentert anklagene.

Det russiske forsvarsdepartementet sier sykehuset har gitt «nødvendig medisinsk assistanse til den lokale befolkningen og militært personell i mange måneder».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer